Присъединяването към Шенген до края на годината е сред основните приоритети

...
Присъединяването към Шенген до края на годината е сред основните приоритети
Коментари Харесай

Първа среща между председателите на европарламента и Народното събрание

Присъединяването към Шенген до края на годината е измежду главните цели на България, страната ни високо прави оценка поддръжката на Европейския парламент по тази тематика. Това съобщи ръководителят на Народното събрание Росен Желязков на първата си среща с председателя на Европейския парламент Роберта Мецола.

Двамата вземат участие в Конференцията на ръководителите на парламентите на страните членки на Европейския съюз в Прага, Чехия.

Присъединяването на България към Шенген ще допринесе за сигурността и единството в Европейски Съюз и ще е от изгода на българските жители и бизнес, акцентира още Росен Желязков. Работим в тясно съдействие с Румъния и споделяме визията, че двете страни би трябвало да се причислят по едно и също време към Шенгенското пространство, защото следват една и съща процедура и критерии, добави той.

Председателят на Европейския парламент Роберта Мецола съобщи, че европарламентът поддържа абсолютно участието на България в Шенген, тъй като страната е покрила всички критерии за участие.

Председателят на Народното събрание означи, че България разчита на поддръжка от Европейската комисия и сътрудниците за подсилване на българо-турската граница. Смятаме, че сигурността на тази граница е от огромно значение за всички европейски страни и техните жители, добави той.

Росен Желязков акцентира още веднъж пред Роберта Мецола, че България е интензивно ангажирана в напъните на интернационалната общественост за прекъсване на съветската експанзия против Украйна. Подкрепата за Украйна е поддръжка за демократичния и учреден на правила интернационален правов ред, отстояването на европейските полезности, суверенното право на всяка страна сама да дефинира пътя си на развиване и геополитическа ориентировка, съобщи той.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР